Logo

XOIRINO PRASOSELINO large

Ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασσικά ελληνικά φαγητά! Μπορούμε να το συναντήσουμε με διαφορετικό κρέας χοιρινό ή μοσχάρι με αυγολέμονο ή με σκέτο απλό και απέριττο λεμονάκι. Όπως κι αν το δεις αυτό το φαγητό μυρίζει Ελλάδα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

XOIRINO PRASOSELINO large

Ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασσικά ελληνικά φαγητά! Μπορούμε να το συναντήσουμε με διαφορετικό κρέας χοιρινό ή μοσχάρι με αυγολέμονο ή με σκέτο απλό και απέριττο λεμονάκι. Όπως κι αν το δεις αυτό το φαγητό μυρίζει Ελλάδα

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη σάλτσα

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το χοιρινό, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε για 2-3 λεπτά να εξατμισθεί το αλκοόλ.


2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 30-45 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι και πιπέρι.


3. Για το αυγολέμονο, χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ, και προσθέτετε σιγά σιγά και εναλλάξ το χυμό λεμονιού και λίγη σάλτσα από το φαγητό. Τέλος περιχύνετε το φαγητό με την σάλτσα αυτή, ανακινείτε ελαφρά και σερβίρετε μετά από 10 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε, αφού αγοράσετε ή συλλέξετε την ποσότητα των πράσων που επιθυμείτε, να τα καθαρίσετε, να τα ζεματίσετε ελαφρά σε αλατισμένο νερό και να τα διατηρήσετε στον καταψύκτη για 6-7 μήνες περίπου.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template