Logo

agriogourouno-damaskina top

Το στιβαρό κρέας του αγριογούρουνου «μαλακώνει» πολύ με τα δαμάσκηνα και αποκτά μια ενδιαφέρουσα και πολύπλοκη γεύση σε συνδυασμό με το φασκόμηλο

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑ

agriogourouno-damaskina top

Το στιβαρό κρέας του αγριογούρουνου «μαλακώνει» πολύ με τα δαμάσκηνα και αποκτά μια ενδιαφέρουσα και πολύπλοκη γεύση σε συνδυασμό με το φασκόμηλο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
12 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ με σκέπασμα μαρινάρετε το κρέας για τουλάχιστον 12 ώρες με το μισό κρασί, τα καρότα, το ένα κρεμμύδι, το σέλινο και το ματσάκι των μυρωδικών.


2. Σουρώνετε το κρέας από την μαρινάτα και το στεγνώνετε καλά. Κρατάτε χωριστά τα υπόλοιπα υλικά. Ζεσταίνετε ένα σκεύος με βαρύ πάτο και ροδίζετε με το ελαιόλαδο το πολτοποιημένο κρεμμύδι και το κρέας σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάτας και αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 45 λεπτά.


3. Ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί, τα δαμάσκηνα και τα πιπέρια, το αλάτι και σκε¬πάζετε το σκεύος. Σιγομαγειρεύετε το αγριογούρουνο για τουλάχιστον 60 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε το κρέας πολύ ζεστό και συνοδεύεται με βραστές πατάτουλες ή ρύζι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Φτιάξτε το και με βερίκοκα ή άλλα ξερά φρούτα όπως γκρανμπερις.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template