Logo

pork-cider top

Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι σήμερα για να ψήσετε το χοιρινό κότσι στο φούρνο. Σας δίνω μια διαφορετική συνταγή με υπέροχη μαρινάδα μήλου και πετιμεζιού

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

pork-cider top

Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι σήμερα για να ψήσετε το χοιρινό κότσι στο φούρνο. Σας δίνω μια διαφορετική συνταγή με υπέροχη μαρινάδα μήλου και πετιμεζιού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τα μήλα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνετε το μήλο, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιείτε.


2. Πλένετε και καθαρίζετε το κότσι. Το τοποθετείτε σε ένα μπολ, το αλατωπιπερώνετε, και το καλύπτετε παντού με τον πολτό του μήλου, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνετε τον μηλίτη, το πετιμέζι και το ελαιόλαδο, σκεπάζετε ξανά και τοποθετείτε πάλι στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα και 30 λεπτά.


3. Ρίχνετε το κότσι και τη μαρινάδα σε μια γάστρα που σκεπάζει, προσθέτετε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, τους κόκκους πιπεριού σκεπάζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ½ ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βρέχετε το κρέας με τη σάλτσα του.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μηλίτη με μια ελαφριά ξανθιά μπύρα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template