Logo

pork top

Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά του φθινοπώρου και του χειμώνα. Με την γλύκα από τα φρέσκα δαμάσκηνα να φτιάχνει μια σάλτσα σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

pork top

Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά του φθινοπώρου και του χειμώνα. Με την γλύκα από τα φρέσκα δαμάσκηνα να φτιάχνει μια σάλτσα σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, το μπαχάρι και το μισό σκόρδο. Ανοίγετε το κρέας οριζόντια στη μέση σε ένα μεγάλο φύλλο. Πασπαλίζετε τη επιφάνειά του με το μισό μείγμα μπαχαρικών και το τυλίγετε. Το δένετε με σπάγκο, ώστε να γίνει ρολό και πασπαλίζετε το ρολό με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.


2. Σε ένα ταψί τοποθετείτε το κρέας και προσθέτετε το κρασί, τη σόγια, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, το υπόλοιπο σκόρδο και το τσίλι. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, γυρνώντας το κατά διαστήματα.


3. Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο, προσθέτετε το ζωμό και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Κατόπιν προσθέτετε τα ντοματίνια, τα δαμάσκηνα και τα κλωναράκια δενδρολίβανου και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά, αυξάνοντας την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για να πάρει χρώμα το φαγητό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Την ίδια συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με αρνί ή κατσίκι, και με ξερά δαμάσκηνα τα οποία θα μουσκέψετε πριν στο κρασί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template