Logo

XOIRINO PRASO large

Ένα φαινομενικά εύκολο φαγητό, με πολλά μυστικά και αρκετές παραλλαγές. Προσωπικά, το έχω δοκιμάσει με διαφορετικού είδους κρέας, ακόμα και με μοσχάρι ή κοτόπουλο, με περισσότερη καυτερή πάπρικα ή λιγότερη, αλλά νομίζω ότι η χρυσή τομή βρίσκεται στην ισορροπία των τριών βασικών υλικών: πράσο, κρέας, φέτα

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

XOIRINO PRASO large

Ένα φαινομενικά εύκολο φαγητό, με πολλά μυστικά και αρκετές παραλλαγές. Προσωπικά, το έχω δοκιμάσει με διαφορετικού είδους κρέας, ακόμα και με μοσχάρι ή κοτόπουλο, με περισσότερη καυτερή πάπρικα ή λιγότερη, αλλά νομίζω ότι η χρυσή τομή βρίσκεται στην ισορροπία των τριών βασικών υλικών: πράσο, κρέας, φέτα

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε το κρέας σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοτηγανίζετε για 10΄. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10΄ ακόμα.

 

2. Έπειτα ρίχνετε τα πράσα μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για άλλα 10΄.

 

3. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι, τη ρίγανη, τη θρυμματισμένη φέτα και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4΄ πριν το σερβίρετε πασπαλισμένο με πάπρικα. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε χοιρινό λαιμού ή σπάλα που είναι μαλακή και θα ψηθεί πιο εύκολα. Χρειάζεται οπωσδήποτε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι γι' αυτό το φαγητό, καθώς θα μαγειρευτούν ένα κιλό πράσα. Να γνωρίζετε πάντως, πως ο όγκος των πράσων μειώνεται σημαντικά καθώς μαγειρεύονται.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template