Logo

alexandria top

Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας έφτιαχναν αυτούς τους κουραμπιέδες κάθε Χριστούγεννα με άφθονη καρύδα και συχνά ραντισμένους με λίγο ανθόνερο

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

alexandria top

Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας έφτιαχναν αυτούς τους κουραμπιέδες κάθε Χριστούγεννα με άφθονη καρύδα και συχνά ραντισμένους με λίγο ανθόνερο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

Για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και το κονιάκ και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, την καρύδα και το αμύγδαλο. Ζυμώνετε απαλά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Δοκιμάζετε να δείτε αν το μείγμα πλάθετε με το χέρι.


2. Παίρνετε μικρή ποσότητα ζύμης και την πλάθετε σε μακρόστενο σχήμα και τη λυγίζετε ελεφρά να μοιάζει με μισοφέγγαρο. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ζύμη.


3. Αραδιάζετε τους κουραμπιέδες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε να κρυώσουν και τους πασπαλίζετε με άφθονη άχνη ζάχαρη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να βάλετε αράπικο φιστίκι ψιλοτριμμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template