Logo

gluko mpompa top 10 12 2017

Η απόλυτη εντυπωσιακή σπιτική τούρτα! Τσουρέκι και παγωτό κρύβονται κάτω από ένα γλυκό «λόφο»  προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για τον ουρανίσκο σας!

ΓΛΥΚΟ ΜΠΟΜΠΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ

gluko mpompa top 10 12 2017

Η απόλυτη εντυπωσιακή σπιτική τούρτα! Τσουρέκι και παγωτό κρύβονται κάτω από ένα γλυκό «λόφο»  προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για τον ουρανίσκο σας!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 7 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
8 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνετε το γλυκό


1. Ντύνετε το εσωτερικό από μια στρογγυλή μπασίνα διαμέτρου 20-22 εκ. με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το στην άκρη.


2. Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. και αφαιρείτε την κόρα με την βοήθεια ενός μυτερού μαχαιριού.


3. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε τη μαρμελάδα και το μπράντι και ζεστάνετε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κατόπιν με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε τις φέτες τσουρεκιού με το σιρόπι και από τις δύο πλευρές.


4. Ντύνετε τα τοιχώματα του μπολ που ετοιμάσατε πριν με τις σιροπιασμένες φέτες τσουρεκιού, φροντίζοντας να καλύψετε και τα κενά που ίσως δημιουργηθούν. Κατόπιν ρίχνετε στο μπολ τη μισή περίπου ποσότητα παγωτού (πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του σκεύους) και λειάνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα σιλικόνης ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού.


5. Σχηματίζετε από πάνω μια στρώση από φέτες τσουρεκιού, επίσης αλειμμένες και από τις δύο πλευρές με το μείγμα της μαρμελάδας, και συμπληρώνετε με το υπόλοιπο παγωτό λειαίνοντας και πάλι την επιφάνειά του.


6. Ολοκληρώστε καλύπτοντας το παγωτό με μια στρώση από φέτες τσουρεκιού και βάζετε το γλυκό στην κατάψυξη για 8 ώρες.


Μοντάρετε την τούρτα


7. Βγάλτε την τούρτα από την κατάψυξη και αναποδογυρίστε τη σε ένα σκεύος σερβιρίσματος.


8. Αφαιρείτε τη διάφανη, μεμβράνη και το κόβετε σε κομμάτια.


9. Αν θέλετε περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας ή το καλύπτεται με σαντιγύ.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να γαρνίρετε την τούρτα με μια ψιλοκομμένα βερίκοκα κομπόστα ή αποξηραμένα, με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή ακόμα και με χοντροκομμένους, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας. Ή ακόμα καλύτερα με ένα λεπτόρρευστο γλάσσο σοκολάτας που θα φτιάξετε με:


250 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
3 φλιτζ.τσαγ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 ½ φλιτζ.τσαγ. νερό
8 κουτ.σουπ. κακάο
1 κουτ.σουπ. ξύσμα μανταρίνι


Φτιάξτε το σιρόπι


Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετείτε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν το υγρό πάρει ένα χρυσό χρώμα και είναι ρευστό αλλά κολλώδες τότε το αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει τελείως.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template