Logo

galliki top

Παραδοσιακή πίτα για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Πωλείται και καταναλώνετε σε όλη τη Γαλλία λίγες μέρες πριν και μετά τα Θεοφάνεια ή μέχρι το τέλος του καρναβαλιού. Δεν βάζουν πάντα φλουρί αλλά μικρά πορσελάνινα αντικείμενα όπως ένα κόκορα ή ένα κάστρο

GALETTE DES ROIS - ΓΑΛΛΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

galliki top

Παραδοσιακή πίτα για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Πωλείται και καταναλώνετε σε όλη τη Γαλλία λίγες μέρες πριν και μετά τα Θεοφάνεια ή μέχρι το τέλος του καρναβαλιού. Δεν βάζουν πάντα φλουρί αλλά μικρά πορσελάνινα αντικείμενα όπως ένα κόκορα ή ένα κάστρο

Χρόνος προετοιμασίας: 14 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χωρίζετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε δίσκο διαμέτρου 25 εκ.


2. Τοποθετείτε τον ένα δίσκο σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφεται με την μαρμελάδα αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. από την άκρη του δίσκου.


3. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το τριμμένο αμύγδαλο και κονιάκ και χτυπάτε να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια απαλή και αφράτη κρέμα.


4. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη μαρμελάδα προσέχοντας να είναι ισόπαχο παντού. Με ένα πινέλο βρέχετε την άκρη της σφολιάτας με λίγο νερό και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Πιέζετε τις άκρες με τα δάχτυλά σας να κλείσουν καλά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε την επιφάνεια της πίτας κάνοντας ρόμβους. Αλείφεται την επιφάνεια με διάλυμα αυγού (1 κρόκος με 2 κ.σ. νερό).


5. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Βάλτε μια μαρμελαδα μήλο ή ροδάκινο αντί για βερίκοκο. Τρώγεται πάντα πολυ ζέστη και φρέσκια για να μην πανιάσει ή σφολιάτα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template