Logo

melopsomo top

Ένα από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα ψωμιά που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα με διακριτική γλυκύτητα και υπέροχη υφή

ΜΕΛΟΨΩΜΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

melopsomo top

Ένα από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα ψωμιά που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα με διακριτική γλυκύτητα και υπέροχη υφή

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για από πάνω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Διαλύετε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό, μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μέλι και τη σόδα, διαλυμένη μέσα στο γάλα. Ρίχνετε τα αβγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε τα δαμάσκηνα και δουλεύετε με το αλεύρι, μέχρι να έχετε μια ομοιογενή και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε με βαμβακερή πεσέτα και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο, σε ζεστό μέρος.


2. Ζυμώνετε ξανά το ζυμάρι για 2-3 λεπτά και το βάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα της οποίας έχετε λαδώσει τα τοιχώματα ελαφρά. Αφήνουμε το χριστόψωμο να φουσκώσει για δεύτερη φορά πάλι σκεπασμένο με μια βαμβακερή πεσέτα και για 30'. Αλείφετε την επιφάνεια τους με το μέλι και το βούτυρο και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 60'. Ξεφορμάρετε ζεστό και το ακουμπάτε πάνω σε μια σχάρα για να μην ιδρώσει και μαλακώσει ο πάτος του.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε να προσθέσετε και μερικά καρύδια χοντροκομμένα στο ζυμάρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template