Logo

poached pears top

Eίναι αυτό που εγώ ονομάζω ευγενές επιδόρπιο!! Με 2 – 3 υλικά και με πρωταγωνιστές τα αχλάδια και τον αρωματικό αστεροειδή γλυκάνισο και ένα ελαφρύ σιρόπι έχετε φτιάξει το πιο νόστιμο γλυκό που υπάρχει!

ΑΧΛΑΔΙΑ ΣΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

poached pears top

Eίναι αυτό που εγώ ονομάζω ευγενές επιδόρπιο!! Με 2 – 3 υλικά και με πρωταγωνιστές τα αχλάδια και τον αρωματικό αστεροειδή γλυκάνισο και ένα ελαφρύ σιρόπι έχετε φτιάξει το πιο νόστιμο γλυκό που υπάρχει!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια, τα χωρίζετε στη μέση και αφαιρείτε με προσοχή τους σπόρους, χωρίς να κόψετε το κοτσάνι τους. Παίρνετε μια κατσαρόλα ψηλή και στενή, τέτοιου μεγέθους ώστε να χωρά τα αχλάδια όρθια.


2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τα αχλάδια. Γεμίζετε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και φέρνετε σε βρασμό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά.


3. Ρίχνετε τα αχλάδια, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε μαζί με το σιρόπι και τα μπαχαρικά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει ο αστεροειδής γλυκάνισος μπορείτε να αρωματίσετε με καρδάμωμο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template