Logo

CRAMBLE DAMASKINA large

Είναι ο πιο απλός τρόπος να απολαύσετε τα φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα. Δοκιμάστε το με βερύκοκα, με ροδάκινα, ή με ένα μείγμα από φράουλες και φρούτα του δάσους

ΚΡΑΜΠΛ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

CRAMBLE DAMASKINA large

Είναι ο πιο απλός τρόπος να απολαύσετε τα φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα. Δοκιμάστε το με βερύκοκα, με ροδάκινα, ή με ένα μείγμα από φράουλες και φρούτα του δάσους

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αρχικά, φτιάχνετε την επικάλυψη του κραμπλ. Βάζετε το αλεύρι και το βούτυρο το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου στο μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό.

 

2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη και το κουάκερ. Ρίχνετε και 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό, έπειτα χρησιμοποιείτε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί για να παραμείνει το μείγμα ψιχουλιαστό. Αφήνετε να κρυώσει μέχρι να το χρειαστείτε.

 

3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200° C. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά των φρούτων. Προσθέτετε 50 ml νερό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα.

 

4. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφαιρείτε τον αστεροειδή γλυκάνισο. Πασπαλίζετε το κραμπλ πάνω από τα φρούτα. Ψήνετε για άλλα 25'-30' μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα σε σαντιγύ. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Τα δαμάσκηνα θεωρούνται από τα πιο ιδανικά φρούτα γι' αυτή τη συνταγή διότι δεν έχουν πολύ υγρασία στη σάρκα τους. Αν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε 1-2 κουταλιές μαρμελάδα δαμάσκηνο ή κεράσι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template