Για 4 άτομα ()
1. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και στρώνετε τις μπανάνες με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
2. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλα, το λεμόνι και το λικέρ καφέ. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
3. Φτιάχνετε τη σάλτσα καραμέλας. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, την κρέμα γάλακτος τα αμύγδαλα και 2-3 σταγόνες λεμονιού. Το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αυξάνετε ελαφρά τη θερμοκρασία μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Σιγοβράζετε για 5’ και ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι η σάλτσα καραμέλας να πήξει ελαφρώς. Το αποσύρετε από τη φωτιά τα βάζετε σε μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
4. Για να σερβίρετε, τοποθετείτε σε πιατέλα , τις βάφλες, από πάνω βάζετε τις ψημένες μπανάνες, περιχύνετε με την σάλτσα καραμέλας.
5. Σερβίρετε με πλούσιες μπάλες παγωτού.
Αντί για λικέρ καφέ μπορείτε να βράσετε με ένα φλιτζάνι νερό και ένα φλιτζάνι ζάχαρη , μια κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ για 8 λεπτά