Logo

panacotta merenda top

Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά την πανακότα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα κατάλαβα ότι  βαρετή και πολυφορεμένη λευκή πανακότα μπορεί πλέον να είναι παρελθόν

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ

panacotta merenda top

Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά την πανακότα με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα κατάλαβα ότι  βαρετή και πολυφορεμένη λευκή πανακότα μπορεί πλέον να είναι παρελθόν

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το νερό με τη ζελατίνη και την αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει. Σε μια ένα άλλο μπολ ρίχνετε τη σοκολάτα.


2. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε μέχρι το σημείο βρασμού. Ρίχνετε την μισή κρέμα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά να λιώσει. Ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί η ζελατίνη. Ενώνετε τα δύο μείγματα και ανακατεύετε καλά.


3. Ρίχνετε σε ένα μπολ την πραλίνα φουντουκιού και το αλάτι, ρίχνετε το μισό μείγμα της κρέμας – σοκολάτας στην πραλίνα και χτυπάτε με ένα ραβδομπέντερ να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας – σοκολάτας και το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά.


4. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 μπολάκια για πανακότα και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.


5. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και με προσθέτετε 1 κουταλιά σε κάθε ποτήρι πανακότας. Προσθέτετε 2 – 3 ροδέλες μπανάνας πασπαλίζετε με το κακάο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να σερβίρετε την πανακότα και με καραμελωμένα φουντούκια αντί για μπανάνες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template