Logo

rizogalo-kidoni top

Το απλό ρυζόγαλο μπορεί να μεταμορφωθεί στην κυριολεξία σε ένα εντυπωσιακό γλύκισμα αν το σερβίρετε με ένα γλυκό κουταλιού όπως το κυδώνι

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

rizogalo-kidoni top

Το απλό ρυζόγαλο μπορεί να μεταμορφωθεί στην κυριολεξία σε ένα εντυπωσιακό γλύκισμα αν το σερβίρετε με ένα γλυκό κουταλιού όπως το κυδώνι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε μια μεσαία κατσαρόλα το ρύζι με ένα φλιτζάνι νερό και την τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε 3½ φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Κρατάτε στην άκρη το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι γάλα.


2. Μόλις βράσει το ρύζι και απορροφήσει το νερό, ρίχνετε στην κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 10΄-15΄, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπάτουλα σιλικόνης. Στο μισό φλιτζάνι γάλα που κρατήσατε διαλύετε το κορνφλαουρ και τη βανίλια και το προσθέτετε στο ρυζόγαλο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. Πασπαλίζετε με την κανέλα και σερβίρετε με 2 κ.σ. γλυκό κυδώνι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το σερβίρετε και με κομπόστα μήλου ή γλυκό κουταλιού σταφύλι και λίγο δυόσμο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template