Logo

arroz top

Το ρυζόγαλο αυτό έχει καταγωγή από την Πορτογαλία και είναι μια πλούσια εκδοχή με αυγά, κανέλα και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού! Καμία φορά προσθέτουν και σταφίδες.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

arroz top

Το ρυζόγαλο αυτό έχει καταγωγή από την Πορτογαλία και είναι μια πλούσια εκδοχή με αυγά, κανέλα και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού! Καμία φορά προσθέτουν και σταφίδες.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε το νερό, το ρύζι και το ξύλο κανέλας σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Φέρνετε σε βρασμό και αφήνετε το μείγμα να βράσει για περίπου 18 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει. Στη συνέχεια στραγγίζετε το ρύζι και το κρατάτε στην άκρη.


2. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το ρύζι, το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα, και το φρέσκο γάλα, σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνετε να βράσει με ανοιχτό το καπάκι για 20 λεπτά.


3. Ανακατεύετε περιστασιακά κατά τη διάρκεια του βρασμού. Το μείγμα πρέπει να έχει πυκνή σύσταση.


4. Μόλις βράσει το μείγμα και είναι έτοιμο, ρίχνετε το ξύσμα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την κρέμα ζεστή πασπαλισμένη με κανέλα σε σκόνη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν βάλετε σταφίδες προσθέστε τες μαζί με το ξύσμα λεμονιού



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template