Logo

melitinia top

Το απόλυτο κυκλαδίτικο πασχαλινό γλυκό που θα δοκιμάσετε σε μικρές παραλλαγές σε Σύρο, Σαντορίνη, Σίφνο. Στη Μύκονο τα λένε τσιμπητά φτιάχνονται με τυροβολιά και στη γέμιση έχουν λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ

melitinia top

Το απόλυτο κυκλαδίτικο πασχαλινό γλυκό που θα δοκιμάσετε σε μικρές παραλλαγές σε Σύρο, Σαντορίνη, Σίφνο. Στη Μύκονο τα λένε τσιμπητά φτιάχνονται με τυροβολιά και στη γέμιση έχουν λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
20 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη γέμιση

Για τη ζύμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό. Ρίχνετε σιγά – σιγά νερό και ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.


2. Στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο λεπτό και κόβετε με κουπ πατ δίσκους διαμέτρου 4-5 εκ. Ανασηκώνετε τις άκρες κάθε δίσκου ώστε να δημιουργήσετε μια «φωλιά» όπου θα βάλετε τη γέμιση.


3. Για τη γέμιση, ανακατεύετε με ένα πιρούνι, το ανθότυρο με τη ζάχαρη, και προσθέτετε το αλεύρι και αυγά που έχετε πριν χτυπήσει ελαφρά, τη μαστίχα και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα παχύρρευστο ομοιόμορφο μείγμα.


4. Γεμίζετε κάθε δίσκο ζύμης με μια κουταλιά από τη γέμιση. Τοποθετείτε τα μελιτίνια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν όμορφο ξανθό χρώμα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τα περιχύσετε όταν είναι ζεστά με μέλι όπως τα σερβίρουν στη Μύκονο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template