Logo

 

panakota me rodakina top 05 07 2017

 

Ένα απίστευτα καλοκαιρινό γλυκό, που όσο και αν σας φαίνετε περίεργο δεν φτιάχνετε με γιαούρτι, αλλά τυρί κρέμα!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

 

panakota me rodakina top 05 07 2017

 

Ένα απίστευτα καλοκαιρινό γλυκό, που όσο και αν σας φαίνετε περίεργο δεν φτιάχνετε με γιαούρτι, αλλά τυρί κρέμα!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στραγγίζετε καλά την κομπόστα με τα ροδάκινα και κρατάτε σε ένα μπολ το σιρόπι της. Ψιλοκόβετε τις φέτες από τα ροδάκινα και τις αφήνετε στην άκρη.


2. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το σιρόπι και ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Ρίχνετε μέσα τον ζελέ και με ένα σύρμα ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.


3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί , την άχνη και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάτε το χτύπημα , ρίχνετε μέσα τον ζελέ και τα φυλλαράκια βασιλικού και ανακατεύετε πολύ καλά με μια σπάτουλα. Προσθέτετε τα κομματάκια από τα ροδάκινα και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε λίγο ακόμη.


4. Με ένα πινέλο λαδώνετε μια φόρμα και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες μέχρι να σφίξει η πανακότα σας. Όταν είναι έτοιμη , ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και αν θέλετε γαρνίρετε με σαντιγί.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε αντί για τυρί κρέμα να το φτιάξετε με ρώσικη σμερτάνα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template