Logo

moustaleuria top

Δοκιμάστε αυτή την πολύ ιδιαίτερη και πλούσια σε γεύση σκουρόχρωμη μουσταλευριά με πετιμέζι την οποία μπορείτε να φτιάξετε όλο τον χρόνο

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

moustaleuria top

Δοκιμάστε αυτή την πολύ ιδιαίτερη και πλούσια σε γεύση σκουρόχρωμη μουσταλευριά με πετιμέζι την οποία μπορείτε να φτιάξετε όλο τον χρόνο

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το πασπάλισμα

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το πετιμέζι και το κρύο νερό και ανακατεύετε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε ζωηρά με έναν αυγογδάρτη να διαλυθεί το αλεύρι και ο μείγμα να μην έχει σβόλους.

 

2. Ζεσταίνετε το μείγμα σε δυνατή θερμοκρασία και όταν πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση. Ανακατεύετε το μείγμα συνεχώς για να μην πιάσει ο πάτος της κατσαρόλας, και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 με 20 λεπτά.


3. Όταν αρχίσει το μείγμα αρχίζει να πήζει και να σχηματίζονται στην επιφάνειά του φουσκάλες αποσύρετε από τη φωτιά το μοιράζετε σε μικρά μπολ ή μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα καρύδια, το σουσάμι και την κανέλα. Σερβίρετε την μουσταλευριά κρύα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε πιο έντονη γεύση την μουσταλευριά σας μπορείτε να την αρωματίσετε με μερικά φύλλα αρμπαρόριζας ή λίγη μαστίχα. Αν θέλετε να την φτιάξετε με μούστο η αναλογία είναι 6 φλιτζάνια μούστος 1 φλιτζάνι αλεύρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template