Logo

watermelon-pie top

Μια συνταγή της ανάγκης που γεννήθηκε στη Μήλο και την Κίμωλο πριν πολλά πολλά χρόνια

ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ ΚΙΜΩΛΟΥ

watermelon-pie top

Μια συνταγή της ανάγκης που γεννήθηκε στη Μήλο και την Κίμωλο πριν πολλά πολλά χρόνια

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε το καρπούζι χωρίς τα σπόρια σε ένα σουρωτήρι και το στύβετε με τα χέρια σας. Το αφήνετε στο σουρωτήρι περίπου 1 ½ ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά. Βάζετε τον πολτό του καρπουζιού σε ένα μπολ προσθέτετε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη φέτα και σιγά - σιγά το αλεύρι ώστε να ελέγχετε την υφή του μείγματος. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό αλλά ούτε πολύ αραιό.


2. Λαδώνετε με τη βοήθεια ενός πινέλου, ένα στρογγυλό ταψί 22 εκ. και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ρίχνετε το μείγμα, το οποίο στρώνετε για να είναι 2-2,5 εκ στο πάχος. Ραντίζετε την επιφάνεια με ελάχιστο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι.


3. Ψήνετε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αποσύρετε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το περιχύνετε με το μέλι και το αφήνετε να κρυώσει. Πασπαλίζετε με κανέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε μαζί με το σουσάμι να πασπαλίσετε και με λίγο τριμμένο καρύδι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template