Logo

giaourti-rodakino top

Ανάλαφρο και δροσερό γλυκό με γιούρτι και ζελέ για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

giaourti-rodakino top

Ανάλαφρο και δροσερό γλυκό με γιούρτι και ζελέ για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τα 2 φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει.


2. Ρίχνετε σε ένα μπολ το περιεχόμενο των δύο φακέλων ζελέ ανανά μαζί με το ζεστό νερό και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Προσθέτετε το γιαούρτι και τον πολτό ροδάκινου και χτυπάτε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πάρετε ένα μείγμα ομοιογενές. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια το αδειάζετε σε μιά φόρμα για ζελέ. Τοποθετείτε την φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες.


3. Μόλις περάσουν οι δύο ώρες βγάζετε την φόρμα από το ψυγείο, αραδιάζετε στην επιφάνειά του τα ροδάκινα ρίχνετε και το ζελέ και τη βάζετε πάλι στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες.


4. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρείτε τη φόρμα, γαρνίρετε με λίγες φέτες ροδάκινο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και με ζελέ φράουλα και φρέσκες φράουλες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template