Logo

tourta-pralina top

Δύο στρώσεις κέικ και μια στρώση ζελέ μαζί με κρέμα πραλίνας μπορούν πραγματικά να αποθεώσουν το καλοκαίρι σας

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΚΑΙ ΖΕΛΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

tourta-pralina top

Δύο στρώσεις κέικ και μια στρώση ζελέ μαζί με κρέμα πραλίνας μπορούν πραγματικά να αποθεώσουν το καλοκαίρι σας

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για από πάνω

Για την κρέμα

Για το κέικ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και λείο. Στρώνετε δυο τετράγωνα ταψιά 22 εκ. με αντικόλλητικό χαρτί και μοιράζετε το μείγμα του κέικ. Απλώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια τους με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κέικ. Τα κέικ είναι έτοιμα όταν πιέζετε την επιφάνειά τους και αυτή επανέρχεται στην αρχική της θέση. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν για 10 στα ταψιά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


2. Φτιάχνετε το ζελέ. Παρασκευάζετε το ζελέ βερίκοκο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.


3. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τους κρόκους, το αυγό και με τη ζάχαρη και τους χτυπάτε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.


4. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα του γάλακτος, λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού, αδειάζετε το 1/3 της ποσότητας στο μείγμα των κρόκων ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύτε καλά και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί στην κρέμα. αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ και την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.


5. Φτιάχνετε την τούρτα. Τοποθετείτε ένα τσέρκι 22 εκ. σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και βάζετε το ένα κομμάτι κέικ. Στη συνέχεια βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάτε με τον αυγοδάρτη να μαλακώσει. Απλώνετε την μισή κρέμα πάνω από το κέικ, σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. αραδιάζετε στην επιφάνεια τα ροδάκινα και απλώνετε το κρύο και ελαφρώς πηγμένο ζελέ (προσοχή να μην είναι ρευστό γιατί θα μουσκέψει το παντεσπάνι). Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρετε τραβώντας το τσέρκι προς τα πάνω και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την τούρτα και με μια μπους σοκολάτας αντί για κρέμα πραλίνας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template