Logo

grapes-caramel top

ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

grapes-caramel top

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
20 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για την καραμέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε την καραμέλα βουτύρου. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Σιγομαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η καραμέλα να πήξει, περίπου 10 – 12 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, αδειάζετε την καραμέλα σε ένα μπολ και την αφήνετε να κρυώσει.


2. Ρίχνετε το τριμμένο αμύγδαλο σε ένα μπολ. Περνάτε τις ρόγες του σταφυλιού σε οδοντογλυφίδες και τις βουτάτε εναλλάξ στην καραμέλα και το τριμμένο αμύγδαλο. Αραδιάζετε σε μια πιατέλα, αφήνετε να σταθεροποιηθεί η καραμέλα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ξηρό καρπό θέλετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template