Logo

GLYKKOUT SYKO large

Το πιο διάσημο ανοιξιάτικο γλυκό στην Ελλάδα. Εξαιρετικό σε άρωμα και γεύση με μικρά μυστικά για να σας γίνει απλά τέλειο

ΓΛΥΚΟ ΣΥΚΑΛΑΚΙ ΠΡΑΣΙΝΟ

GLYKKOUT SYKO large

Το πιο διάσημο ανοιξιάτικο γλυκό στην Ελλάδα. Εξαιρετικό σε άρωμα και γεύση με μικρά μυστικά για να σας γίνει απλά τέλειο

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 3€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Βάζα του 1/2 κιλού ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Με ένα μυτερό μαχαίρι, αφαιρείτε κάθετα κομμάτια απ' την φλούδα των σύκων σχηματίζοντας λωρίδες σα ζέβρα, φροντίζοντας να διατηρήσετε το σχήμα τους.

 

2. Διαλύετε την γαλαζόπετρα σε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό. Βάζετε τα σύκα σε ένα γυάλινο μπολ με νερό που τα σκεπάζει και προσθέτετε την γαλαζόπετρα. Τα αφήνετε για 24 ώρες. 

 

3. Αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, τα ξεπλένετε πολύ καλά με άφθονο κρύο νερό και τα στύβετε ελαφρά με το χέρι σας. Τα τοποθετείτε σε μια πετσέτα με τα κοτσάνια προς τα πάνω για να στραγγίσουν καλά.

 

4. Μεταφέρετε τα σύκα σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, στρώνοντάς τα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Τα αφήνετε έτσι για μία ώρα.

 

4. Βράζετε στη συνέχεια για 30-40' ώσπου να δέσει το σιρόπι. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νεράκι. Αδειάζετε σε αποστειρωμένα, στεγνά, γυάλινα βάζα και αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Υπάρχουν δύο τρόποι προκειμένου να καταλάβετε ότι έχει δέσει το σιρόπι. Ο ένας είναι ότι θα δείτε να σχηματίζονται μεγάλες φουσκάλες στην επιφάνεια του. Ο άλλος είναι να βάλετε μία κουταλιά σιρόπι σε ένα πιατάκι και αφού κρυώσει, να τραβήξετε μία γραμμή στο κέντρο της με το δάχτυλό σας. Αν η γραμμή εξαφανιστεί και το σιρόπι ξαναενώσει, είναι έτοιμο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template