Logo

Marmalada-rodakino topimage

Ντελικάτη υφή, υπέροχη γεύση και διακριτικό άρωμα λουιζας. Μια μαρμελάδα σίγουρα διαφορετική από τις άλλες...

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΠΕΠΟΝΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΛΟΥΙΖΑ

Marmalada-rodakino topimage

Ντελικάτη υφή, υπέροχη γεύση και διακριτικό άρωμα λουιζας. Μια μαρμελάδα σίγουρα διαφορετική από τις άλλες...

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 Ημ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Βάζα του 1/2 κιλού ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε και καθαρίζετε τα φρούτα. Τα κόβετε σε μικρούς κύβους και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα σε στρώσεις όπου ανάμεσα πασπαλίζετε την ζάχαρη και τοποθετείτε τα φύλλα από τη λουίζα.
2. Αφήνετε τα φρούτα με την ζάχαρη για οκτώ ώρες στο ψυγείο. Τα φρούτα θα μαριναριστούν και θα αρχίσουν σιγά σιγα να βγάζουν τα υγρά τους και να αρωματίζονται από την λουίζα.
3. Τοποθετείτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και βράζετε την μαρμελάδα. Τα πρώτα 10 λεπτά με τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Μετά από 20 λεπτά προσθέτετε το μέλι και το λεμόνι.
4. Αφήστε την μαρμελάδα να βράσει με ανοιχτό το καπάκι για 10 ακόμα λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει για οκτώ ώρες και να "κατεβάσει" τα υγρά της.
5. Μετά από οκτώ ώρες την ξαναβράζετε για 15 λεπτά πάντα με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας. Την μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνετε καλά και φυλάτε σε δροσερό μέρος.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για πεπόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινο μήλο. Σερβίρετε την αρωματική αυτή μαρμελάδα με μαλακά τυριά που ψήνονται στην σχάρα όπως ταλαγανι, μαστελο, χαλούμι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template