Logo

ntomataki-glyko topimage

Όταν η ντομάτα συναντά την ζάχαρη τότε ένα συναρπαστικό γλυκό του κουταλιού με τραγανή και μοναδική υφή γεννιέται! Σίγουρα διαφορετικό και αξίζει να το δοκιμάσετε. Τα πομοντόρι είναι ιδανικά για την συνταγή αυτή διότι η σάρκα τους είναι παχιά και πλούσια

ΓΛΥΚΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ

ntomataki-glyko topimage

Όταν η ντομάτα συναντά την ζάχαρη τότε ένα συναρπαστικό γλυκό του κουταλιού με τραγανή και μοναδική υφή γεννιέται! Σίγουρα διαφορετικό και αξίζει να το δοκιμάσετε. Τα πομοντόρι είναι ιδανικά για την συνταγή αυτή διότι η σάρκα τους είναι παχιά και πλούσια

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 Ημ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 5 Βάζα του 1/2 κιλού ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνετε τα ντοματάκια, τα πλένετε ελαφρά σε κρύο νερό. Τα ρίχνετε για 2' μόνο σε νερό που βράζει. Τα βγάζετε αμέσως με τρυπητή κουτάλα και αφού κρυώσουν λίγο με ένα μυτερό μαχαιράκι τα ξεφλουδίζετε. Μετά, με ένα καλαμάκι τα τρυπάτε από τις δύο πλευρές και αφαιρείτε προσεκτικά τους σπόρους χωρίς να σας ανοίξουν.


2. Παίρνετε μια κουταλιά της σούπας ασβέστη, τον διαλύετε σε ένα λίτρο νερό και ρίχτετε τα ντοματάκια για μια ώρα περίπου για να σφίξουν.


3. Τα ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και τα βάζετε στην κατσαρόλα σε στρώματα: μία σειρά ντοματάκια μια σειρά ζάχαρη. Ανάμεσα σκορπάτε μερικά αμύγδαλα.


4. Τα αφήνετε 24 ώρες να «κατεβάσουν» όλα τα υγρά τους. Προσθέτετε ένα λίτρο νερό και βράζετε για 30 λεπτά. Στο τέλος και ενώ ακόμα είναι το γλυκό ζεστό ρίχνετε το λεμόνι ή το ξινό και βανίλια για άρωμα. Μεταφέρετε σε καθαρά βάζα και αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Ο ασβέστης είναι απαραίτητος ώστε να παραμένει το ντοματάκι τραγανό και η σάρκα του κρουστή. Δοκιμάστε να συνοδέψετε επίσης με αυτό σκληρά ώριμα τυριά. Ασβέστη μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με οικοδομικά υλικά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template