Για 2 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
2. Σε μια ψηλή κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη. Βράζετε το μείγμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τα κυδώνια. Βράζετε μέχρι να «δέσει» το σιρόπι προσθέτοντας στο τέλος την αρμαρόριζα και το χυμό λεμονιού.
3. Αφήνετε το γλυκό να σταθεί για 1 μέρα, προσθέτετε τα αμύγδαλα και την επόμενη το βράζετε ξανά για 10 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε το γλυκό ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα, και αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος.
Μπορείτε αν θέλετε να τρίψετε το γλυκό και σε ψιλό τρίφτη για να γίνει πιο λεπτό.