Logo

kastano-glyko top

Βελούδινη υφή υπέροχη και φίνα γεύση από τα λίγα γλυκά κουταλιού που απλά δεν έχουν ανταγωνιστή

ΓΛΥΚΟ ΚΑΣΤΑΝΟ

kastano-glyko top

Βελούδινη υφή υπέροχη και φίνα γεύση από τα λίγα γλυκά κουταλιού που απλά δεν έχουν ανταγωνιστή

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
12 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Βάζα του 1/2 κιλού ()

Για τη συνταγή

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τα κάστανα σε μπόλικο νερό με το αλάτι για 30' περίπου προσέχοντας να μην λιώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τα καθαρίζετε και αφαιρείτε το χνούδι.


2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ένα αραιό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει, προσθέτετε τα κάστανα και τα αφήνετε για ένα ολόκληρο βράδυ.


3. Την επόμενη μέρα τα βράζετε για 5' ακόμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν τα βγάζετε από το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα και τα κρατάτε στην άκρη.


4. Βράζετε ξανά το σιρόπι με τον χυμό λεμονιού για 30' περίπου μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτετε τα κάστανα και μοιράζετε το γλυκό σε δύο αποστειρωμένα βάζα του ½ κιλού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Tο γλυκό διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα σφραγισμένα βάζα σε σκιερό μέρος. Όταν τα ανοίξετε τα συντηρείτε στο ψυγείο. Προσθέστε απαραίτητα λεμόνι γιατί ζαχαρώνει πολύ εύκολα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template