Logo

milaraki top

Αριστοκρατικό, φίνο και πεντανόστιμο γλυκό κουταλιού

ΜΗΛΑΡΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

milaraki top

Αριστοκρατικό, φίνο και πεντανόστιμο γλυκό κουταλιού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Βάζα του 1/2 κιλού ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και τα ρίχνετε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.


2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε για 5 – 7 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό. Ρίχνετε τα μήλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν έως ότου το σιρόπι πάρει ένα ανοιχτό καραμελέ χρώμα, για περίπου 1 ώρα.


3. Βγάζετε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε ένα φαρδύ μπολ να στραγγίσουν. Γεμίζετε το κενό στο μεσαίο μέρος του μήλου με ένα αμύγδαλο και ένα γαρίφαλο.


4. Τοποθετείτε τα μήλα σε βάζα γυάλινα, προσθέτετε το σιρόπι και κλείνετε καλά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και μικρά σκληρά αχλάδια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template