Logo

portokalopita fylloΕκτός του ότι είναι πολύ νόστιμη και αγαπητή από μικρούς και μεγάλους, είναι και ένας καλός λόγος για να μην ξαναπετάξετε το φύλλο κρούστας που σας έχει ξεραθεί

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

portokalopita fylloΕκτός του ότι είναι πολύ νόστιμη και αγαπητή από μικρούς και μεγάλους, είναι και ένας καλός λόγος για να μην ξαναπετάξετε το φύλλο κρούστας που σας έχει ξεραθεί

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σιρόπι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα ταψί ανοίγετε τα φύλλα και τα βάζετε λίγα-λίγα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς να ξεραθούν, έτσι ώστε να θρυμματίζονται εύκολα.

 

2. Έπειτα, τα θρυμματίζετε όλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τη ζάχαρη, το αραβοσιτέλαιο, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, τις βανιλίνες, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Ανακατεύετε καλά με αυγοδάρτη.

 

3. Παίρνετε ένα παραλληλόγραμμο αντικολλητικό ταψί 25x35εκ. Βάζετε το μείγμα, χωρίς να λαδώσετε το ταψί, και ακουμπάτε από πάνω τις φέτες του πορτοκαλιού χωρίς να τις πιέσετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βθμούς για περίπου 30΄ -40΄ μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό καφέ χρώμα. Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.

 

4. Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού για 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει. Αφού έχει κρυώσει το γλυκό, περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, να πάει παντού. Στην αρχή το σιρόπι θα σας φανεί περίσσιο. Αν όμως αφήσετε το γλυκό για 10' θα το απορροφήσει όλο. 

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την πορτοκαλόπιτα με λίγη άχνη ζάχαρη ή να εμπλουτίσετε το χυλό με δάκρυα σοκολάτας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template