Logo

klostari top

Παραδοσιακό γιαννιώτικο γλυκό αξεπέραστης νοστιμιάς που ακροβατεί μεταξύ μπακλαβά και κανταϊφιού!!

ΚΛΩΣΤΑΡΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ

klostari top

Παραδοσιακό γιαννιώτικο γλυκό αξεπέραστης νοστιμιάς που ακροβατεί μεταξύ μπακλαβά και κανταϊφιού!!

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για τη γέμιση

Για το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά μόλις αρχίζει να λιώνει το βούτυρο.


2. Καβουρντίζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά τα αμύγδαλα, το σουσάμι και το καρύδι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μεγάλο μπολ.


3. Απλώνετε 7 φύλλα κρούστας σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας, αλείφετε κάθε φύλλο με βούτυρο και το πασπαλίζετε με λίγη γέμιση. Προσαρμόζετε μια ξύλινη βέργα στο εσωτερικό του φύλλο και αρχίζετε να τυλίγετε σε ρολό αλλά όχι πολύ σφιχτό. Αφαιρείτε προσεκτικά τη βέργα και κρατώντας τις δύο άκρες και κρατώντας τις δύο άκρες κάθε φύλλου, δεξιά και αριστερά, πιέζετε προς τα μέσα έτσι ώστε να σουρώσει. Επαναλαμβάνετε με όλα τα υπόλοιπα φύλλα.


4. Βάζετε τα κλωστάρια σε βουτυρωμένο ταψί, το περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου – ελαιολάδου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.


5. Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Περιχύνετε με το καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το γεμίσετε και με φιστίκι Αιγίνης.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template