Logo

axladia sfoliata top

Όταν τα αχλάδια φόρεσαν το τραγανό σφολιατένιο φορεματάκι τους μετατράπηκαν σε ένα υπέροχο επιδόρπιο!!

 

ΑΧΛΑΔΙΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

axladia sfoliata top

Όταν τα αχλάδια φόρεσαν το τραγανό σφολιατένιο φορεματάκι τους μετατράπηκαν σε ένα υπέροχο επιδόρπιο!!

 

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά τα αχλάδια, τα ξεφλουδίζετε και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείται από την κάτω μεριά τους σπόρους χωρίς όμως να σπάσετε το κοτσάνι τους.


2. Ρίχνετε σε μια ψηλή και βαθιά κατσαρόλα τέτοιου μεγέθους ώστε να χωρά τα αχλάδια όρθια, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να πάρει βράσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αχλάδια, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού, τα ξύλα κανέλας και 3 γαρίφαλα. Σιγοβράζετε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τα αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν ελαφρώς ώστε να πιάνονται.


3. Συνεχίζετενα βράζετε το σιρόπι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει και να έχει παχύρευστη σύσταση. Αποσύρετε από τη φωτιά και το διατηρείτε ζεστό.


4. Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας σε μια επιφάνεια εργασίας. Κόβετε το ένα φύλλο κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους ½ εκ. (ανάλογα με το μέγεθος των αχλαδιών που έχετε μπορεί να χρειαστείτε μόνο το ένα φύλλο). Τοποθετείτε την μια άκρη μιας λωρίδας σφολιάτας στο κάτω μέρος ενός αχλαδιού και την στερεώνετε καρφώνοντας ένα γαρίφαλο. Ξεκινάτε και τυλίγετε γύρω – γύρω το αχλάδι με τη λωρίδα σφολιάτας, φροντίζοντας να μην αφήνετε κενά. Το αχλάδι δεν θα πρέπει να φαίνεται καθόλου. Όταν τελειώσει η λωρίδα, λείφετε την άκρη της με λίγο νερό και την κολάτε με την επόμενη ώστε να συνεχίσετε με ακόμα μια λωρίδα τυλίγοντας με τον ίδιο τρόπο το αχλάδι μέχρι επάνω. Στο τελείωμα στερεώνετε την λωρίδα σφολιάτας καρφώνοντας ακόμα ένα γαρίφαλο στην κορυφή για να μην ανοίξει η σφολιάτα κατά το ψήσιμο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα αχλάδια.


5. Αραδιάζετε τα αχλάδια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αποσύρετε από το φούρνο και μεταφέρετε κάθε αχλάδι σε ένα πιάτο. Σερβίρετε περιχύνοντας κάθε αχλάδι με λίγο σιρόπι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αφήστε τα φύλλα σφολιάτας εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν μοντάρετε τα αχλάδια, ώστε να μπορέσετε να τα δουλέψετε εύκολα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template