Logo

ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ 19 01 2016

Το αυθεντικό ΤΟΥΡΚΙΚΟ  ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ, είναι αφράτο, καλοσιροπιασμένο και λιώνει στο στόμα! 

ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ

ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ 19 01 2016

Το αυθεντικό ΤΟΥΡΚΙΚΟ  ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ, είναι αφράτο, καλοσιροπιασμένο και λιώνει στο στόμα! 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη ζύμη

Για το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη


1. Σε έναν πάγκο ρίξτε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα με το χέρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου κομμένη σε κυβάκια και το σιμιγδάλι. Συνεχίστε να ανακατεύετε με το χέρι.


2. Σε ένα μπολ ενώστε το αλεύρι με τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα συνεχίζοντας το ζύμωμα ώστε να έχετε μια ψυχουλιαστή ζύμη και σιγά σιγά να γίνει μια μεγάλη μπάλα. Το ζυμάρι θα πρέπει να είναι ομοιογενές και σχετικά σκληρό. Αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 30’ σκεπάζοντάς το με μια πετσέτα


3. Πάρτε κομμάτια από το ζυμάρι πλάθοντας μπαλίτσες σε μέγεθος βερίκοκου. Πατήστε ελαφρά με το χέρι σας για να πάρει σχήμα. Αλείψτε μια λαμαρίνα με μαργαρίνη, βάλτε τα σεκέρ παρέ και ψήστε στην προτελευταία σχάρα στους 180 βαθμούς για περίπου 40’ μέχρι να ροδίσουν από πάνω.


Για το σιρόπι


4. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε τη ζάχαρη, το νερό, και το λεμόνι και βράστε για 12’.


5. Σιροπιάστε με κρύο σιρόπι τα ζεστά σεκέρ παρέ στο ταψάκι όπου τα ψήσατε.


6. Αφήστε τα τουλάχιστον 2 ώρες να τραβήξουν το σιρόπι και να κρυώσουν, πριν τα σερβίρετε πασπαλισμένα με λίγο φυστίκι Αιγίνης.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλετε μπορείτε να τα σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template