Για 6 άτομα ()
1. Βάζετε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα βαθιά και την τοποθετείτε στη φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει, αφήνετε για 3 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
2. Ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη.
3. Σε ένα πυρέξ απλώνετε την κρέμα και την βάζετε στο ψυγείο, όπου και την αφήνετε για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει. Την ώρα του σερβιρίσματος, τρίβετε το ψημένο κραμπλ πάνω στην κρέμα.
4. Βάζετε στο μπλέντερ το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα «δουλεύετε» έως ότου γίνουν μια μαλακή ζύμη, προσθέτοντας και το ξύσμα.
5. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει καλά. Λίγο πριν τη βγάλετε από το ψυγείο, προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
6. Τρίβετε τη ζύμη με τον τρίφτη ( στην πλευρά που τρίβουμε τις ντομάτες) πάνω σε μία λαδόκολλα και απλώνετε τα τρίμματα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε για 15 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνετε το κραμπλ να κρυώσει.
Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό και σε ατομικές μερίδες μέσα σε κολονάτα ποτήρια.