Logo

galatopita top 13 05 2018

Μια διαφορετική γαλατόπιτα με πλούσια και υπέροχη καραμέλα γάλακτος! Δοκιμάστε την!

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

galatopita top 13 05 2018

Μια διαφορετική γαλατόπιτα με πλούσια και υπέροχη καραμέλα γάλακτος! Δοκιμάστε την!

Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
40 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για την καραμέλα γάλακτος

Για την κρέμα με ξινόγαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για την καραμέλα: σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τα κουτάκια με το ζαχαρούχο γάλα κλειστά και γεμίστε τη με νερό. Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και βράστε για δυο ώρες σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστεί σίγουρα να συμπληρώσετε νερό, οπότε να έχετε συνεχώς το νου σας, για να προσθέσετε όποτε χρειάζεται. Όταν περάσει η ώρα, βγάλτε τα κουτάκια από την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσουν. Η καραμέλα είναι έτοιμη.


2. Για την κρέμα: σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το ξινόγαλα και την κρέμα γάλακτος , τις βανίλιες, την κανέλα, το βούτυρο και το σιμιγδάλι και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 5’, μέχρι να γίνει κρέμα. Aνακατέψτε με αυγοδάρτη συνεχώς, με γρήγορες κινήσεις, έτσι ώστε το μείγμα να μην κολλήσει και σχηματίσει σβόλους. Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Παράλληλα, σε ένα μεσαίου μεγέθους μεταλλικό μπολ ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. Ενώστε τα δυο μείγματα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με γρήγορες κινήσεις (για να μην ψηθεί το αυγό) κι απλώστε την κρέμα από ξινόγαλα που έχει δημιουργηθεί σε ένα βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template