Logo

melaxrino naxou top 24 12 2018

Το μελαχρινό είναι η ναξιώτικη εκδοχή της καρυδόπιτας με τη διαφορά ότι προσθέτουμε το διάσημο λικέρ του νησιού το Κίτρο που δίνει ένα υπέροχο άρωμα στο γλυκό. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

ΜΕΛΑΧΡΙΝΟ ΜΕ ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ

melaxrino naxou top 24 12 2018

Το μελαχρινό είναι η ναξιώτικη εκδοχή της καρυδόπιτας με τη διαφορά ότι προσθέτουμε το διάσημο λικέρ του νησιού το Κίτρο που δίνει ένα υπέροχο άρωμα στο γλυκό. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
50 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χωρίζετε τις κρόκους από τα ασπράδια.Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη.Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.Ρίχνετε τη μαρέγκα μέσα στους κρόκους και ανακατεύετε απαλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.


2. Ρίχνετε στο μείγμα τη γαλέτα, τα καρύδια,τηνκανέλα, τα γαρύφαλλα και το λικέρ.


3. Λαδώνετε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω το μείγμα. Ψήνετε στους 180οC μέχρι να ροδίσει το γλυκό σας περίπου 50 λεπτά. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη ζύμη.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι:Σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη.Ρίχνετε τις φλούδες του λεμονιού και το αφήνετε να βράσει.Αποσύρετε από τη φωτιά.


5. Όταν ψηθεί η μελαχρινή τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε μισή ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.Τη χαράζετε σε κομμάτια και από πάνω ρίχνετε σιγά σιγά το σιρόπι ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Αντί για λικέρ κίτρο μπορείτε να βάλετε λικέρ πορτοκάλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template