Logo

sfakiani top 29 02 2016

Ακροβατεί μεταξύ πίτας και κρέπας. Είναι τόσο λεπτή που κάποιος απορεί πως μπορεί να έχει με τόση επιτυχία απλωθεί σε ολόκληρη την επιφάνεια της το τυρί.. Πάντως, είναι πεντανόστιμη και μπορείτε να την απολαύσετε με ή χωρίς μέλι!

ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΠΙΤΑ

sfakiani top 29 02 2016

Ακροβατεί μεταξύ πίτας και κρέπας. Είναι τόσο λεπτή που κάποιος απορεί πως μπορεί να έχει με τόση επιτυχία απλωθεί σε ολόκληρη την επιφάνεια της το τυρί.. Πάντως, είναι πεντανόστιμη και μπορείτε να την απολαύσετε με ή χωρίς μέλι!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 άτομα ()

Για τη γέμιση

Για τη ζύμη

Για το σερβίρισμα

Για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό και το αλεύρι. Τα ανακατεύετε και ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι και το νερό εναλλάξ, ζυμώνοντας καλά σε ομοιογενή και πολύ μαλακιά ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 με 30 λεπτά.


2. Αναμειγνύετε τη ξινομυζήθρα με το αλεύρι και σχηματίζετε μικρές μπάλες σε μέγεθος βερίκοκου.


3. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος που έχουν οι μπάλες της ξινομυζήθρας. Ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης με το χέρι, το τοποθετείτε πάνω στην παλάμη σας και βάζετε στο κέντρο την μπάλα του τυριού. Τυλίγετε γύρω – γύρω με τη ζύμη έτσι ώστε να αγκαλιάσει το τυρί και να το κλείσει μέσα του. Ακουμπάτε τις έτοιμες μπάλες σε αλευρωμένη επιφάνεια.


4. Παίρνετε μια μπάλα γεμισμένης ζύμης, την πατάτε ελαφρά με την παλάμη σας και την ανοίγετε σε λεπτή πίτα με τη βοήθεια του πλάστη, πιέζοντας όμως πολύ απαλά για να μην σκιστεί η ζύμη και χυθεί η γέμιση.


5. Αλείφετε με ελάχιστο βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε. Βάζετε μία – μία της πίτες και τις αφήνετε αν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε αμέσως, περιχύνοντάς τις πίτες με άφθονο μέλι και πασπαλίζοντας με τα καρύδια.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι απαραίτητη η προσθήκη λίγου κορν φλάουερ ή αλευριού στην μυζήθρα για να "τραβάει" τα λιπαρά του και να μην "τρυπάει" το ζυμάρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template