Logo

kourkoubina top

Τα τραγανά σιροπιασμένα κουρκουμπίνια που λιώνουν στο στόμα αποκτούν μια ανάλαφρη «νότα» με την απίστευτα μυρωδάτη και αφράτη κρέμα μαστίχας

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

kourkoubina top

Τα τραγανά σιροπιασμένα κουρκουμπίνια που λιώνουν στο στόμα αποκτούν μια ανάλαφρη «νότα» με την απίστευτα μυρωδάτη και αφράτη κρέμα μαστίχας

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη κρέμα

Για το σιρόπι

Για το τηγάνι

Για το φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό, τις βανίλιες και το λεμόνι για 4 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.


2. Στρώνετε 2 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας και τα τυλίγετε σφιχτά σε ρολό, σχηματίζοντας ένα μπαστούνι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβετε κάθε μπαστούνι σε μπουκιές, πάχους περίπου 2 εκ.


3. Βάζετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα να κάψει καλά και τηγανίζετε λίγα – λίγα τα κουρκουμπίνια, έως ότου πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε στο σιρόπι για 3 με 4 λεπτά. Τα βγάζετε σε πιατέλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Διαλύετε το κόρν φλάουρ στο γάλα και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση και αρχίσει να πήζει το κατεβάζετε και ρίχνετε – καθώς ανακατεύετε – τη μαστίχα.


5. Την αφήνετε να κρυώνει και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όταν η πρώτη κρέμα έχει κρυώσει ρίχνετε και την σαντιγί και ανακατεύετε ελαφρά να ενωθούν.


6. Μοιράζετε την κρέμα σε 10 κολωτάνα ποτήρια και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν την σερβίρετε.


7. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο, γεμίζετε το ποτήρι με τα κουρκουμπίνια, περιχύνετε με λίγο σιρόπι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα με παγωτό καϊμάκι



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template