Logo

SAVED2

Ε ναι αυτή είναι μια καρυδόπιτα που «παίζει» ακόμα και το καλοκαίρι, γιατί έχει την δροσιά της κρέμας και την γλύκα της σοκολάτας!

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

SAVED2

Ε ναι αυτή είναι μια καρυδόπιτα που «παίζει» ακόμα και το καλοκαίρι, γιατί έχει την δροσιά της κρέμας και την γλύκα της σοκολάτας!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη βάση. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να γίνουν ένα πηχτό μείγμα, τότε προσθέτετε το κονιάκ.


2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σιμιγδάλι, τα καρύδια, την κανέλα, την τρούφα σοκολάτας και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του σιμιγδαλιού στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα σιλικόνης.


3. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 30εκ., και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το κονιάκ και βράζετε για πέντε λεπτά.


5. Αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει καλά, και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, σιγά – σιγά ώστε να σιροπιαστεί καλά παντού.


6. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ γάλα, την κρέμα αραβοσίτου στιγμής και τη σκόνη σαντιγί και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.


7. Μόλις η καρυδόπιτα πιει όλο το σιρόπι, την αναπαδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε από πάνω την κρέμα.  Πασπαλίζετε με την κανέλα και την τρούφα σοκολάτας και διατηρείτε στο ψυγείο.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Αν θέλετε μπορείτε αντί για τρούφα σοκολάτας να γαρνίρετε με χοντροκομμένα καρύδια



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template