Logo

butter cookies top

Αυτά τα γλυκά βουτυρένια σαντουιτσάκια δεν είναι τίποτα άλλο από τα μπισκότα των παιδικών μας χρόνων που σπάνε ταμεία όποτε και αν τα φτιάξετε

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

butter cookies top

Αυτά τα γλυκά βουτυρένια σαντουιτσάκια δεν είναι τίποτα άλλο από τα μπισκότα των παιδικών μας χρόνων που σπάνε ταμεία όποτε και αν τα φτιάξετε

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

Για τη γέμιση

Για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάτε για 2 λεπτά. προσθέτετε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το χτύπημα για3 λεπτά. μην τα παραχτυπήσετε.


2. Χωρίζετε την ζύμη στα τέσσερα και την πλάθετε σε μπάλες, τις τυλίγετε σε μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


3. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο τμηματικά και την ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους ½ εκ. Με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 6εκ. κόβετε μπισκότα. συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη. Στην μισή ποσότητα μπισκότων, με ένα μικρότερο κουπάτ διαμέτρου 2εκ., κόβετε μια τρύπα στη μέση κάθε μπισκότου. Τη ζύμη που αφαιρείτε από το κέντρο των μπισκότων μπορείτε να την ψήσετε ξεχωριστά ή να την ανοίξετε σε φύλλο και να κόψετε πάλι μπισκότα.


4. Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. μετά τα 15 λεπτά βγάζετε το ταψί με τα μπισκότα το γυρίζετε κατά 180 μοίρες, το ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο. Αποσύρετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


5. Μόλις κρυώσουν αλείφετε την επιφάνειά των ολόκληρων μπισκότων με την μαρμελάδα και τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο ώστε να κρατηθούν τραγανά για αρκετές μέρες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template