Logo

karidata top

Κλασσικό και αξεπέραστο κέρασμα. Η τραγανή υφή της μαρέγκας σε συνδυασμό με την βαθιά γεύση του καρυδιού και την πλούσια υφή της σοκολάτας το κάνουν μοναδικό

ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

karidata top

Κλασσικό και αξεπέραστο κέρασμα. Η τραγανή υφή της μαρέγκας σε συνδυασμό με την βαθιά γεύση του καρυδιού και την πλούσια υφή της σοκολάτας το κάνουν μοναδικό

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 19€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

Για τη γέμιση

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός σε σφιχτή μαρέγκα, και προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε λίγα-λίγα τα καρύδια και το κακάο ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι, τόσο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν στη μαρέγκα, και όχι παραπάνω.


2. Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζετε από μία κουταλιά από το μείγμα (σε μέγεθος καρυδιού) όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε το κορνέ για να γίνουν πιο ομοιόμορφα.


3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Βγάζετε τα καρυδάτα από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αμέσως πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρετε από τη φωτιά, και τη ρίχνετε στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα ρευστής κρέμας και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να σφίξει τόσο ώστε να στέκεται.


5. Παίρνετε ένα καρυδάτο, βάζετε στην κάτω του επίπεδη μεριά μία κουταλιά του γλυκού γέμιση, τοποθετείτε – «κολλάτε» – από πάνω πολύ απαλά ένα δεύτερο, και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα καρυδάτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το κακάο και να τα κάνετε λευκά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template