Logo

koulourakia top

Τα αγαπημένα βουτυρένια κουλουράκια που μου φέρνουν στο μυαλό μυρωδιές από το Πάσχα των παιδικών μου χρόνων

ΚΡΗΤΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟY ΜΕ ΑΝΘΟΝΕΡΟ

koulourakia top

Τα αγαπημένα βουτυρένια κουλουράκια που μου φέρνουν στο μυαλό μυρωδιές από το Πάσχα των παιδικών μου χρόνων

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 9€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 3 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

Για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αναμειγνύετε την αμμωνία με το γιαούρτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το χέρι σας ή με το μίξερ, την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτετε τα αυγά ένα – ένα και τέλος το γιαούρτι με την αμμωνία, την βανίλια και το ανθόνερο.


2. Ρίχνετε λίγο – λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακιά και ομοιογενής.


3. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια, πλάθετε κάθε κομμάτι σε κορδόνι πάχους 4-5 εκ και τους δίνετε σχήμα πλεξίδας ή κουλουριού, και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί ελαφρά βουτυρωμένο. Τα αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα και τα αποθηκεύετε σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μην προσθέσετε περισότερη αμμωνία γιατί θα αποκτήσουν δυσάρεστη μυρωδιά. Επίσης αν δεν σας αρέσει το ανθόνερο παραλείψτε το και χρσιμοποιήστε λίγο ξύσμα λεμονιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template