Logo

granita-kafe top

Η πιο σοφιστικέ γρανίτα που μπορείτε να απολαύσετε μέσα στο καλοκαίρι, με έναν εκρηκτικό συνδυασμό καφέ και σοκολάτας

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΦΕ ΣΑΝΤΙΓΙ

granita-kafe top

Η πιο σοφιστικέ γρανίτα που μπορείτε να απολαύσετε μέσα στο καλοκαίρι, με έναν εκρηκτικό συνδυασμό καφέ και σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε τον καφέ, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει. Μόλις πάρει βράσει αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αφήνετε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.


2. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πλαστικό δοχείο. Το πάχος του μείγματος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2.5 εκ. διαφορετικά η γρανίτα θα πάρει πολλή ώρα να παγώσει. 


3. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως, για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Όταν περάσει η ώρα, τη βγάζετε από την κατάψυξη, και με δύο πιρούνια ξύνετε την γρανίτα έτσι ώστε να γίνει θρύμματα και την τοποθετείτε πάλι στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς, για περίπου 2-3 ώρες. Ανά μία ώρα επαναλάβετε την διαδικασία με τα πιρούνια. Σερβίρετε τη γρανίτα σε φλιτζάνια καφέ με λίγη σαντιγί.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καφέ με γεύση καραμέλα ή φουντούκι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template