Logo

patsabouropita top

Η κλασσική, εύκολη και αγαπημένη πατσαβουρόπιτα, μεταμορφώνεται σε "μεγάλο" γλυκό με την προσθήκη από δάκρυα σοκολάτας που λιώνουν ανάμεσα στα φύλλα

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

patsabouropita top

Η κλασσική, εύκολη και αγαπημένη πατσαβουρόπιτα, μεταμορφώνεται σε "μεγάλο" γλυκό με την προσθήκη από δάκρυα σοκολάτας που λιώνουν ανάμεσα στα φύλλα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ στρώνετε τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα σαν πλισέ.


2. Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέικιν ,το ξύσμα, τα δάκρυα σοκολάτας και τέλος το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.


3. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για περίπου 30'.


4. Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα υλικά για το σιρόπι για 5' -10'. Σιροπιάζετε το γλυκό κρύο με χλιαρό το σιρόπι. Αφήνετε το γλυκό να σταθεί για 15 λεπτά και το σερβίρετε σε κομμάτια αφού πασπαλίσετε με λίγη άχνη ζάχαρη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ολόκληρα χοντοκομμένα κομμάτια σοκολάτας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template