Logo

tarta-damaskino top

Αφράτη τάρτα με βάση που λιώνει στο στόμα και μια θεϊκή επικάλυψη από μια υπέροχη μαρμελάδα δαμάσκηνο

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

tarta-damaskino top

Αφράτη τάρτα με βάση που λιώνει στο στόμα και μια θεϊκή επικάλυψη από μια υπέροχη μαρμελάδα δαμάσκηνο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
20 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για από πάνω

Για τη βάση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, την ζάχαρη και δουλευετε με το χέρι σας ή το μίξερ για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά, το κονιάκ και σιγά –σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρετε μια ζύμη ψιχουλιαστή.

2. Τη ενώνετε με τα δαχτυλά σας και την τυλίγετε σε μεμβράνη. Τοποθετείστε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτα.
Παίρνετε κομματάκι κομματακι την ζύμη και ντύνετε δουλευωντας με το χέρι σας μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 26 εκ. έτσι ώστε να καλύψετε τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας. Το πάχος δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 εκ.

 

3. Απλώστε την μαρμελάδα δαμασκηνο από πάνω με ένα κουτάλι και ψήστε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω τον φούρνο και όχι στον αέρα για 30 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οποιαδήποτε μαρμελάδα ως επικάλυψη. Βεύκκοκο και φράουλα του ταιριάζει πολύ. Αν θέλετε μπορέιτε να φτιάξετε μικρά κορδονάκια που θα βάλετε από πάνω ώστε να δώσετε την αίσθηση της πάστα φλώρας



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template