Logo

grapes-tartsl top

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

grapes-tartsl top

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για από πάνω

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο και τα τρίβετε με τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα να γίνει ψίχουλα. Προσθέτετε τους κρόκους που έχετε χτυπήσει μαζί με τη ζάχαρη ελαφρά με ένα πιρούνι, και ζυμώνετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι η ζύμη να αποκτήσει συνοχή. Μην την ζυμώσετε πολύ. Πλάθετε την ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγετε με μια μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


2. Παίρνετε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και το στρώνετε σε έναν πάγκο εργασίας, τοποθετείτε πάνω την ζύμη και σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο αντικολλητικό χαρτί. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους ½ εκατοστού.


3. Βουτυρώνετε 12 φόρμες για ατομικά ταρτάκια και με ένα κουπάτ διαμέτρου μεγαλύτερης από αυτής των φορμών κόβετε τη ζύμη σε 12 δίσκους. Μεταφέρετε κάθε δίσκο στη φόρμα και πιέζοντας με τα δάχτυλά σας καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά της. Τρυπάτε την επιφάνεια κάθε τάρτας πολύ καλά με ένα πιρούνι. Καλύπτετε τα ταρτάκια με αντικολλητικό χαρτί τα γεμίζετε με όσπρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε τα όσπρια και το χαρτί και ψήνετε για ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρετε τα ταρτάκια από το φούρνο τα ξεφορμάρετε με προσοχή και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. ρίχνετε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, το γάλα μέχρι σχεδόν το σημείο βρασμού. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε σιγά – σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Σιγοβράζετε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, περίπου 5 – 7 λεπτά. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, την αδειάζετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνετε να κρυώσει.


5. Φτιάχνετε τα ταρτάκια. Με ένα κουτάλι γεμίζετε με την κρέμα τα ταρτάτια. Αραδιάζετε στην επιφάνειά τα σταφύλια, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να γεμίσετε τα ταρτάκια σας και με διάφορα φρούτα της αρεσκείας σας, ακόμα και με κομπόστα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template