Για 12 άτομα ()
1. Χωρίζετε του κρόκους των αυγών από τα ασπράδια σε δυο διαφορετικά μπολ. Στο ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους με τη στεβια και το βούτυρο, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Προσθέτετε το γάλα ή το γιαούρτι, το αμύγδαλο, τη βανίλια και το αλεύρι από κινόα και τον κούρκουμα. Δουλεύετε το μείγμα, ώστε να γίνει ομοιογενές.
2. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζετε τα ασπράδια των αυγών μαζί με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα χτυπάτε καλά με το σύρμα των αυγών, έως ότου σχηματισθεί μια σφικτή μαρέγκα.
3. Με ένα ξύλινο κουτάλι ενσωματώνετε σιγά - σιγά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζετε το χυλό σε ένα βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο ταψί 25x35 και το ψήνετε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 - 35 λεπτά.
4. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα για 7 περίπου λεπτά. Η πυκνότητα του σιροπιού δεν θα είναι πολύ πυκνή.
5. Αφήνετε το ραβανί να κρυώσει και το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Σερβίρετε το ραβανί, μόλις κρυώσει με γιαούρτι και φρούτα.
Το ραβανι αυτό δεν φουσκώνει πολύ όπως τα αλλά είναι όμως πολύ νόστιμο και μπορείτε να το εμπλουτίσετε και με άλλα μυρωδικά όπως μαστίχα τριμμένη. Δοκιμάστε το επίσης ως βάση για τούρτα αντί για παντεσπάνι αν έχετε δυσανεξία στην γλουτένη.