alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ravani-xoris top01

Διαφορετικό από ότι μέχρι τώρα έχετε δοκιμάσει πολύ νόστιμο όμως και ιδανική λύση για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη !!! Λαμπερό χρώμα και φουλ αντιοξειδωτικά λόγω της μαγικής κιτρινόριζας

ΡΑΒΑΝΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΣΤΕΒΙΑ

ravani-xoris top01

Διαφορετικό από ότι μέχρι τώρα έχετε δοκιμάσει πολύ νόστιμο όμως και ιδανική λύση για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη !!! Λαμπερό χρώμα και φουλ αντιοξειδωτικά λόγω της μαγικής κιτρινόριζας

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 μέτρια αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι από κινόα
  • 4 κουτ. σουπ. γάλα ή γιαούρτι κατσικίσιο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλο ασπρισμένο, ψιλοτριμμένο
  • 2 κουτ. σουπ. στέβια
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο φρέσκο κατσικίσιο ή ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σουπ. κουρκουμάς

Για το σερβίρισμα

  • 4 κουτ. σουπ. γιαούρτι αγελαδινό
  • φρέσκα φρούτα

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι στέβια
  • χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
  • 1 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 2 φλιτζάνια νερό

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χωρίζετε του κρόκους των αυγών από τα ασπράδια σε δυο διαφορετικά μπολ. Στο ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους με τη στεβια και το βούτυρο, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Προσθέτετε το γάλα ή το γιαούρτι, το αμύγδαλο, τη βανίλια και το αλεύρι από κινόα και τον κούρκουμα. Δουλεύετε το μείγμα, ώστε να γίνει ομοιογενές.


2. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζετε τα ασπράδια των αυγών μαζί με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα χτυπάτε καλά με το σύρμα των αυγών, έως ότου σχηματισθεί μια σφικτή μαρέγκα.


3. Με ένα ξύλινο κουτάλι ενσωματώνετε σιγά - σιγά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζετε το χυλό σε ένα βουτυρωμένο παραλληλόγραμμο ταψί 25x35 και το ψήνετε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 - 35 λεπτά.


4. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα για 7 περίπου λεπτά. Η πυκνότητα του σιροπιού δεν θα είναι πολύ πυκνή.


5. Αφήνετε το ραβανί να κρυώσει και το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Σερβίρετε το ραβανί, μόλις κρυώσει με γιαούρτι και φρούτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το ραβανι αυτό δεν φουσκώνει πολύ όπως τα αλλά είναι όμως πολύ νόστιμο και μπορείτε να το εμπλουτίσετε και με άλλα μυρωδικά όπως μαστίχα τριμμένη. Δοκιμάστε το επίσης ως βάση για τούρτα αντί για παντεσπάνι αν έχετε δυσανεξία στην γλουτένη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face