Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε την κρέμα. Τοποθετείτε τα φύλλα ζελατίνης το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνετε για 15'.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τους κρόκους, το αυγό και τη στέβια. Με ένα μαχαιράκι κόβετε κάθετα το λοβό βανίλιας και ρίχνετε τους σπόρους του στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με αυγοδάρτη σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ανακατεύετε για άλλα 2'. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης, που έχετε στραγγίσει πολύ καλά. Ανακατεύετε πάλι με τον αυγοδάρτη και προσθέτετε στην κατσαρόλα το γιαούρτι. Αφήνετε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
3. Παράλληλα, βάζετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα. Αφού αφρατέψει από το χτύπημα, την προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
4. Φτιάχνετε τη βάση. Σπάτε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζετε στο μούλτι και τα κάνετε σκόνη. Προσθέτετε τη μαργαρίνη και χτυπάτε στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών. Ρίχνετε από πάνω τη μους και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο περίπου 4 ώρες. Αφού το βγάλετε από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε, γαρνίρετε περιμετρικά με ξύσμα και τις φέτες λάιμ και σερβίρετε.
Aντί για στέβια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρουκτόζη ή κανονική ζάχαρη αλλά θα αυξήσετε την ποσότητα κατά 20%