Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε το αρνί και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια αλλά σε μέγεθος τέτοιο που να περνάνε σε σουβλάκια.
2. Αδειάζετε τα κομμάτια του αρνιού σε ένα μπολ και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο κόλιανδρο, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Βάζετε τα χέρια σας και τα ανακατεύετε πολύ καλά έτσι ώστε όλα τα υλικά να πάνε παντού και να «πιάσουν» το κρέας. Τέλος το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 6-7 ώρες στο ψυγείο.
3. Αφού περάσουν οι 6-7 ώρες ,βγάζετε από το ψυγείο τα μαριναρισμένα κομμάτια και αρχίζετε να τα περνάτε σε σουβλάκια. Ενδιάμεσα στα κομμάτια του αρνιού περνάτε μεγάλα κομμάτια κρεμμύδι και φινόκιο.
4. Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε σχάρα με κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 40-45 λεπτά ανάλογα με την δύναμη την φωτιάς. Στο διάστημα αυτό γυρνάτε τα σουβλάκια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα παντού και τα περνάτε με την μαρινάδα για να γίνουν ζουμερά. Όταν είναι έτοιμα, σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά με μερικές φέτες λεμόνι και πασπαλισμένα με λίγο μαϊντανό.
Με την μαρινάδα αυτή ταιριάζουν πολύ και τα παϊδάκια από αγριογούρουνο.