Για 6 άτομα ()
1. Περνάτε από το λεπτό τρίφτη το κρεμμύδι. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ την ντομάτα και καθαρίζετε τα φασολάκια από τις ίνες τους με ένα μαχαιράκι.
2. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 4-5 λεπτά να ροδίσει το κρεμμύδι. Βάζετε και το κρέας στην κατσαρόλα. Το γυρίζετε με ένα πηγούνι να σοταριστεί και να αλλάξει χρώμα. Σβήνετε με το κρασί αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την ντομάτα μαζί με δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό. Σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 45-50 λεπτά ( ανάλογα πάντα με την ηλικία του ζώου)
3. Ανοίγετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τα φασολάκια, αλατοπιπερώνετε και αν είναι απαραίτητο προσθέτετε ακόμα λίγο χλιαρό νερό
4. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 ακόμα λεπτά. Αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρεται.
Το φαγητό αυτό μπορείτε να το φτιάξετε με διαφόρων ειδών φασολάκια (όπως αμπελοφάσουλα, τσαουλιά, πλατιά, στρογγυλά, μπαρπουνοφάσουλα).