Για 12 άτομα ()
1. Κόβετε το κρέας σε μερίδες, το περιχύνετε με λίγη κουμανταρία ή άλλο γλυκό κρασί και το βάζετε σε γάστρα.
2. Προσθέτετε την κανέλα, το υπόλοιπο κρασί, το κονιάκ, το αλάτι, το πιπέρι, το βούτυρο και το ζεστό νερό. Κλείνετε το σκεύος με το καπάκι και το σφραγίζετε γύρω γύρω με ένα απλό ζυμάρι (νερό, αλάτι, αλεύρι). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο φαγητό και ολόκληρες μικρές πατατούλες