alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

ofto top

Το πιο εύκολο και γευστικό κατσίκι στη γάστρα που έχετε δοκιμάσει

ΚΑΤΣΙΚΙ ΟΦΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ofto top

Το πιο εύκολο και γευστικό κατσίκι στη γάστρα που έχετε δοκιμάσει

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 19€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κιλά κατσίκι σπάλα ή αρνί
  • 1 κομμάτι κανέλα ξύλο
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλιτζάνια κουμανταρία ή άλλο γλυκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 3 φλιτζάνια νερό ζεστό
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε το κρέας σε μερίδες, το περιχύνετε με λίγη κουμανταρία ή άλλο γλυκό κρασί και το βάζετε σε γάστρα.


2. Προσθέτετε την κανέλα, το υπόλοιπο κρασί, το κονιάκ, το αλάτι, το πιπέρι, το βούτυρο και το ζεστό νερό. Κλείνετε το σκεύος με το καπάκι και το σφραγίζετε γύρω γύρω με ένα απλό ζυμάρι (νερό, αλάτι, αλεύρι). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο φαγητό και ολόκληρες μικρές πατατούλες



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face